fredag 4. juli 2014

1. etappe av sommerferien 2014 - BOLOGNA

Landet i Bologna ved 23-tiden på tirsdag og tok "Aerobus" rett utenfor terminalen inn til byen - som tok ca. 20 min. (6 euro for enkel bill.)
8 år siden vi var her på første besøk og gledet oss til å komme tilbake. Derfor hadde vi bestemt å ta et par dager her før vi "startet sommerferien på ordentlig".
Vi var så fornøyd med hotellet sist vi var her så sjekket inn på samme; "Starhotels Excelsior". Et 4 stj. hotell som er bra - også bra frokost til å være Italia! Ligger tvers ovenfor jernbanestasjonen som er hendig når flybussen stoppet der og som også er gangavstand til alt i byen. Men gratis WiFi som var inkl. var så tregt at det nesten var ubrukelig - i hvertfall for meg som vil skrive på bloggen og laste ned bilder! (Derfor måtte jeg faktisk vente med å legge ut noe til vi kom til vårt neste sted på turen!)

En av de tingene vi hadde lyst til å gjøre her i Bologna var å "følge i fotsporene" til "To grådige italienere" - programmet som går på NRK. I det første programmet besøkte de Bologna.

Vi fant både  "Torre Prendiparte" - et av 20 tårn som fremdeles eksisterer i Bologna og som nå er omgjort til Bed & Breakfast, som de to herrene i program serien bodde på, og baren "Twinside" de besøkte:






Bologna blir kalt "la Rossa" på folkemunne . Rødfargen henspeiler til byens mange "palazzi", renessansetårn og mer enn 40 km med søyleganger i rød murstein.
Og så er det maten - ikke minst! Bologna blir kalt Italias kulinariske navle med noen av landets beste restauranter. "Spaghetti Bolognese" og Lasagne stammer herfra. Det er bare at du finner ikke spaghetti Bolognese på menyen, men her heter det "Tagliatelle a la Ragu". I tillegg er Parma skinken og parmesan osten også fra distriktet. Mortadello og Culatello skinken og god vin! Virkelig en mat- og vinby!

Som seg hør og bør må jeg smake på "lokale retter" og det ble "Tagliatelle a la Ragu" til lunsj den første dagen. Ikke noe jeg vanligvis ville bestilt, men siden den skulle være en originalrett herfra, ville jeg prøve. Og det må sies - det var noe HELT annet enn Spaghetti Bolognese som vi er vant til! Annen smak og rett og slett nydelig!


Som jeg alltid pleier, så driver jeg litt "research" hjemme før vi skal ut og reise, og det gjelder ikke minst restauranter.
En av restaurantene vi ville prøve var "Ristorante Donatello" i Via A. Righi 8. Som det står i guiden: "..is one of a kind restaurant and experience in the heart of Bologna. This restaurant is stuck in time with beautiful interior..."




Her bestilte vi husets forrett som bestod av en smak av tynne skiver med svinekjøtt med rucolla, parmesan og balsamico samt en smak av lasagne.Og nok en gang: det vi tror er lasagne er ingenting i mot dette her! Det bare smeltet i munnen - helt nydelig!





Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar