mandag 10. april 2017

PÅSKEN 2017: Ayia Napa, Kypros 8.-15. april - med mellomlanding i Riga på veien ned.

Da det ble klart at det ble alt for dyrt å fly til Malaga, som jeg egentlig kunne tenkt meg i påsken (dvs.fly dit for så å finne et sted sør for Malaga som vi kunne bo), måtte vi begynne å se på andre muligheter. Kypros ble et alternativ, siden vi aldri hadde vært der før. Vi sjekket litt priser og fant et greit tilbud gjennom Ticket/Apollo til Ayia Napa. Litt skeptisk var jeg til akkurat det stedet. Det er jo kjent som et "party-sted";) Men vi slo til!
Vi bestilte ikke "charter-tur" men "pakke" gjennom Apollo. Dvs.fly + hotell gjennom Apollo. Det innebar fly med Air Baltic ned med mellomlanding i Riga og direkte hjem med Norwegian.Når man bestiller pakke er man litt friere til å velge hotell. Vi endte opp med å bestille hotell "Faros", som ligger sentralt i Ayia Napa og veldig kort til stranda - bare å krysse veien.

MELLOMLANDING I RIGA PÅ VEI TIL AYIA NAPA, KYPROS
Mellomlandinger er ikke alltid ok, men når vi skulle lande kl. 17.20 i Riga og flyet videre til Larnaca på Kypros ikke var før 23.55 så er det jo helt greit når man får såpass med tid i mellom at man kan dra inn til byen! Jeg har vært i Riga et par ganger før og vi bestemte oss for å bestille bord på en restaurant inne i gamlebyen, som jeg har vært på en gang før og fått veldig god mat: Domini Cane.

Vi landet litt før tida, og siden vi ikke skulle vente på noe bagasje (den ble sjekket inn hele veien fra Oslo) var det bare å finne utgangen og en taxi som var ledig utenfor. Det tok ca. 20 min inn til gamlebyen. Vi hadde ikke bestilt bord før kl.19, siden jeg var usikker på hvor lang tid alt skulle ta, og vi skulle likevel ha god tid til å spise og komme oss tilbake til flyplassen i rimelig tid (siden vi heller ikke skulle sjekke inn noen bagasje). Vi var så tidlig inne i gamlebyen at vi rakk å rusle litt rundt å se - Olav hadde aldri vært her før - og til og med en kaffe/kaffe Baileys på en bar før klokka ble19;)











Utenfor restauranten "Domini Cane"


Forrett med scampi
Forrett av andepate med smeltet sjokolade over!

Andelår med tilbehør

Nydelig mat og en koselig restaurant, som kan anbefales!
Vi tok drosje tilbake til flyplassen, hvor innsjekking gikk uten problemer, og fikk til og med god tid til neste avgang!

Vi landet ca. 0330 i Larnaca, som var 20 min før oppsatt tid. Her hadde vi avtalt med hotellet å bli hentet i drosje, så vi skulle komme oss på hotellet så fort som mulig.Vi ble møtt av en hyggelig sjåfør i limousin - ikke verst kl. 4 om morgenen! Det tok ca. 45-50 min fra flyplassen inn til Ayia Napa og "Faros hotell".

En lang dag, men koselig kveld i Riga, og bare stupte i seng da vi fikk sjekket inn på hotellet!












Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar