lørdag 14. oktober 2017

SINGAPORE 10.-16. okt. 2017- HAWKER-CENTRE + Besøk til CLARKE QUAY

Noe alle guide bøker anbefaler er å spise på et Hawker market/centre i Singapore. Her er mange "gatemat-selgere" samlet under samme tak, og serverer mat i ypperste klasse til en billig penge. Et must i Singapore! "Lau Pa Sat" er et icon i Singapore og vi bestemte oss for å prøve denne. Du legger en pakke papir-lommetørkler på et bord for å "reservere" det, og så går du og kjøper mat fra den boden du ønsker. Et helt utrolig utvalg av asiatiske retter, indiske, japanske og masse mere! Drikke får du i en egen bod, men de går også rundt og spør om du vil ha drikke.
Det er så mye mat som frister, men du blir altfor fort mett! Veldig god mat - og billig! Må prøves hvis man kommer til Singapore!









Noen bilder fra "Hawker stalls" andre steder vi var på:














Singapore er en fasinerende by. På kvelden blir man gående å se opp på skyskraperne som lyser opp i mørket........






Besøk på Clarke Quay:

Riverside Quay var en gang sentrum av Singapores havn. Nå er stedet totalrenovert og med alle sine nattklubber og restauranter er det et yrende natteliv. De historiske bygningene er blitt bevart, slik at stedet har beholdt sin spesielle karakter.








Her spiste vi på restauranten "Jumbo Seafood". Dette er en "kjede" som har flere restauranter i Singapore, og som vi plukket ut etter å ha lest reviews + at vi begge ville ha sjømat. Dvs. jeg ville prøve "Chili Crab" som er en av spesialitetene i Singapore. Vi ble vel ikke imponert over restauranten! Kelneren fikk ikke med seg flere av tingene vi bestilte og dermed kom hovedretten før forretten! Og det ble en dyr kveld - minst like dyr som på en dyr restaurant hjemme!
I ettertid så vi "Chili Crab" flere andre steder i byen til en rimeligere penge - den var god, men er sikkert like bra andre steder!
Restauranten var full av folk, så sikkert populær, men vær forberedt på en dyr kveld hvis du går dit!

Olavs fiskerett






Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar